TOELICHTING ALGEMENE VOORWAARDEN

Algemene voorwaarden horen erbij. Maar leuk is anders. Daarom vind je hieronder een korte en simpele toelichting op de algemene voorwaarden. Houd je juist van gecompliceerd? Dan lees je hier de volledige versie in juridische vaktaal.

1. Hebben we een deal?
De algemene voorwaarden horen bij de overeenkomst tussen BSH (namens BlueMovement) en jou als huurder. Vanuit BSH beloven we dat we ons eraan zullen houden en dat verwachten we ook van jou. Dan hebben we allebei een goede deal.

2. Overeenkomst
Een abonnement op BlueMovement sluit je af via onze website: www.bluemovement.nl. Je mag alleen een bestelling plaatsen als je een consument bent. De overeenkomst gaat in op het moment dat je de bestelling bij ons plaatst. Je gaat er ook mee akkoord dat BlueMovement het apparaat dat je huurt op elk moment door een soortgelijk of beter apparaat mag vervangen. Het apparaat blijft tijdens de abonnementsduur eigendom van BSH Huishoudapparaten B.V. Zo heb je wel het gemak, maar niet de zorgen.

3. Prijs en maandbedrag
Het maandbedrag staat genoemd op onze website en in onze bevestigingsmail en is inclusief BTW. Daar zit de vergoeding voor het gebruik van, het plaatsen en installeren van én het eventuele onderhoud en reparaties aan het apparaat.

4. Facturatie en borg
Je betaalt het maandbedrag altijd voorafgaand aan de maand waarover het maandbedrag betaald wordt. Dit gebeurt per automatische incasso. Hoef je er nooit zelf aan te denken. Wel zo relaxed. Voor een abonnement betaal je een éénmalige borg. De borg betaal je tijdens het afsluiten van de Overeenkomst en vóór levering van het apparaat. Deze borg zal na beëindiging van de Overeenkomst natuurlijk aan je worden geretourneerd, mits aan alle voorwaarden is voldaan. 


5. Aflevering van het apparaat
Als we de overeenkomst hebben gesloten, bellen we je binnen 3 werkdagen op voor een afspraak voor aflevering en installatie van het apparaat. Bij aflevering ontvang je instructies en een handleiding voor het gebruik van de wasmachine/droger. Als je hebt aangegeven je oude wasmachine of droger door BSH te willen laten meenemen, dan doen we dat ook meteen. Anders wordt het wel erg vol in huis. Laat ons in ieder geval weten op welke verdieping we moeten leveren, of er een lift aanwezig is en met welke andere obstakels we rekening moeten houden bij de levering van het apparaat. Is er geen lift aanwezig, dan leveren wij tot aan de vierde verdieping.

6. Bedenktijd
Heb je je toch bedacht? Je hebt het recht om je overeenkomst met BSH tijdens een bedenktijd van 14 dagen zonder opgave van redenen kosteloos te herroepen. Dat mag ook als het apparaat al bij je geïnstalleerd is. In dat geval brengen we wel kosten in rekening voor de retournering van het apparaat (de zgn. retourvergoeding). Deze kun je hier vinden. Meer informatie over het herroepingsrecht vind je hier. Maar waarschijnlijk ben je gewoon super blij met je nieuwe Bosch wasmachine of droger.

7. Gebruik van het apparaat
Je zorgt natuurlijk goed voor je wasmachine of droger. Je houdt je aan de instructies en handleiding en je gebruikt het apparaat alleen waarvoor het bedoeld is: voor privé-gebruik. Je verhuurt of gebruikt het apparaat dus niet voor commercieel of zakelijk gebruik. De kans is waarschijnlijk kleiner dan 0,000001% dat je dat van plan was, maar we moesten dat van onze advocaat toch gezegd hebben.

8. Onderhoud en reparaties
Heb je een storing, defect, mankement en/of schade aan het apparaat? Laat het ons dan binnen 5 dagen weten. Dat kan van maandag t/m zaterdag van 09.00u tot 17.00u via 088 424 4567      . De kosten van onderhoud en/of reparaties zijn voor ons, tenzij jij je als huurder niet aan de handleiding en/of instructies hebt gehouden. Moeten we het apparaat voor onderhoud/reparatie meenemen, dan zorgen we voor een vervangend apparaat. En als je wasmachine/droger niet binnen 5 werkdagen gerepareerd kan worden, dan krijg je een gelijkwaardig apparaat. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om gewoon je was te kunnen blijven doen.

9. Looptijd van de overeenkomst en opzeggingstermijn
De overeenkomst tussen ons gaat in op het moment dat je een bestelling bij ons plaatst. Deze overeenkomst duurt zo lang als we bij het sluiten van de overeenkomst hebben afgesproken, met een minimum van 3 maanden. Daarna kan je de overeenkomst per direct opzeggen. De overeenkomst duurt maximaal 6 jaar of zoveel korter als we zijn overeengekomen. Het abonnement eindigt dan automatisch. Maar voor die tijd doen we je een nieuw, mooi aanbod. En waarschijnlijk zijn onze apparaten tegen die tijd nóg weer zuiniger.

10. Eigendom van het apparaat
BSH blijft tijdens de overeenkomst eigenaar van het apparaat. Je mag je als huurder niet als eigenaar voordoen en het apparaat verhuren of leasen voor commercieel of zakelijk gebruik. Maar dat lijkt ons vrij logisch.

11. Aansprakelijkheid
Als je je niet houdt aan de gebruiksaanwijzing van het apparaat, dan zijn wij niet aansprakelijk voor schade. Verder verwachten wij dat je voorzichtig met het apparaat omgaat: schade als gevolg van onzorgvuldig gebruik is voor je eigen rekening.


Woordenlijst

Abonnement: de dienst waarbij een Apparaat aan jou als Huurder ter beschikking wordt gesteld.
Apparaat: de wasmachine of droger die je huurt via BlueMovement. Het Apparaat is en blijft eigendom van BSH.
BlueMovement: een onderdeel van Bosch. En Bosch maakt weer onderdeel uit van BSH Huishoudapparaten B.V.
Huurder: jij.
Maandbedrag: de maandelijkse vaste vergoeding voor het Abonnement.
Overeenkomst: de afspraak tussen BSH en jou over het Apparaat dat je via BlueMovement huurt.

Volgens ons hebben we je het belangrijkste verteld. Natuurlijk kunnen we je in deze korte toelichting niet alles vertellen. Deze toelichting kan daarom niet worden gezien als een vervanging van de algemene voorwaarden.  Wil je daarom liever de volledige voorwaarden lezen? Ga dan hier naar de link. En je kunt natuurlijk ook altijd ons contactformulier invullen of onze serviceafdeling bellen op 088 424 4567 als iets niet duidelijk is of als je vragen hebt. Verder wensen we je heel veel plezier met je gloednieuwe Bosch wasmachine of droger via je BlueMovement abonnement!